Ja vēlaties gatavot zivis pusdienām vai vakariņām, tad veikalā ir atbildīgi jāpieiet šī produkta izvēlei.
Jāpievērš uzmanība iepakojumam un informācijai uz etiķetes. Uz iepakojuma jābūt norādītai nozvejas un iepakošanas vieta. Tiek uzskatīts, ka jo tuvāk nozvejas vietai svaigas zivis ir sasaldētas, jo labāk.
Neizvēlieties atsevišķi saldētas zivs daļas, piemēram, tikai steikus vai fileju. Labāk ir ņemt veselu liemeni. Tas ir jāpārbauda.
Lasi vēl: Ko darīt 30 minūtes pēc automašīnas mazgāšanas ziemā: svarīgs padoms autovadītājiem
Ja zvīņas vietām ir saplaisājušas un vēders ir dobjš, tas var liecināt, ka zivs ir saldēta novecojusi. No šāda produkta labāk atteikties.
Pievērsiet uzmanību zivs krāsai. Tai jābūt dabiskai. Nedrīkst būt ledaini duļķainu izaugumu, dzeltenuma. Ja iespējams, ir vēlams produktu aptaustīt.
Pareizs zivju aromāts ir gandrīz nemanāms. Šādā gadījumā var droši apgalvot, ka produkts ir labs un pareizi sasaldēts. Ja zivju smarža ir spēcīga, produktu labāk atstāt uz letes.